Verhaal, lied en poëziedag

Van 15 december 2018 10:00 tot 15 december 2018 17:00
Hits: 124

De wereld hangt van verhalen aan elkaar, in ieder mensenkind schuilt een poëet en onder de douche wordt menig lied geboren. Ontdek tijdens deze inspirerende zaterdag in het klooster van Huissen hoe je zelf vorm kunt geven aan je eigen verhaal, lied of poëzie. Dit alles onder de bezielende begeleiding van gedreven verhalenvertellers, poëten en muzikanten.


Ochtendprogramma:
Pete Pronk: ‘De Kaarsenmaker en Jans Gans’. Een lichtvoetige vertelling, halverwege verstoord door kreten uit het diepe donker met gaandeweg iets van muziek dat vervolgens knarsetandend zich een weg baant tot een lied.

ITHAKA: ‘Muziek en poëzie’. Onstuimig en verstild brengen vijf muzikanten en een stemexpressionist  poëzie en muziek samen, soms samenvallend in een lied dat zich verspreidt door de ruimte.

Esther Kornalijnslijper: ‘Who runs the world’. Rasvertelster Esther Kornalijnslijper pikt het niet langer als het gaat om het behoud van de aarde. Ze maakte een bevlogen vertelvoorstelling die je vanaf het begin op het puntje van je stoel brengt en je beslist niet onberoerd laat. Want de wereld lijkt soms wel een dorp. Wat ver weg leek, komt dichtbij. Ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Onstuitbaar en ongrijpbaar. Hoe kun je je als mens verhouden tot al het nieuws dat op je af komt? Waar sta je en waar wil je staan?

Middagprogramma:
Workshop: Je eigen verhaal vertellen naar aanleiding van ‘Who runs the world’ met Esther Kornalijnslijper

Workshop: Spelen met stemexpressie en tekst, o.a. met het gedicht ‘Thuiskomen’ van Mischa de Vreede door Pete Pronk

Workshop: Poëzie en muziek samen laten klinken met (zelf meegebrachte) gedichten met de muziekgroep ITHAKA

Nieuwsbrief