Cursus 'Vertellen uit je eigen leven, hoe doe je dat?'

Van 30 oktober 2019 19:30 tot 4 december 2019 21:30
Hits: 284
Cursus maken en vertellen van een persoonlijk verhaal

Verhalen zijn er in alle soorten en maten. Van sprookjes, legendes en broodje aap verhalen, tot persoonlijke verhalen.  In deze cursus van vijf woensdagavonden (we slaan 6 november over) werken we met persoonlijke verhalen. Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren vertellers die benieuwd zijn naar het werken met persoonlijke verhalen.

Vertellen uit je eigen leven, hoe doe je dat? Wat kies je en hoe kom je van een bijzonder moment uit je leven naar een verhaal? En hoe bewerk je vervolgens je verhaal zodat het een cadeau wordt voor anderen om naar te luisteren en het persoonlijke universeel wordt?

In deze cursus gaan we spelenderwijs op onderzoek uit. Welk moment uit jouw leven wil nu verteld worden? Wat moet er dan echt in en wat kun je weglaten? En moet je altijd de 'feitelijke waarheid' vertellen of bestaat er ook iets als 'emotionele waarheid'?

Naast het werken aan je verhaal besteden we ook aandacht aan de verbinding met de luisteraars. Want voor vertellen heb je een verteller, een verhaal en luisteraars nodig!

We werken toe naar een kort persoonlijk verhaal van 5 tot 7 minuten dat we op de laatste avond in de groep vertellen.

NB: Weet je nog niet waarover je wilt vertellen. Prima! Je hoeft namelijk van tevoren nog geen verhaal gekozen te hebben. Als je al wel een idee hebt: neem het mee!